Onze oplossingen

Bij Fairfood stoppen we niet bij het signaleren van een probleem; we gaan een stap verder en dragen actief bij aan de oplossing. Onze oplossingen komen in de vorm van innovatieve tools, of in die van kennisnetwerken, waarbinnen we verschillende stakeholders uit de agrifoodsector met de neus dezelfde kant op krijgen. Wat ze allemaal gemeen hebben: ze zijn toegankelijk en laagdrempelig, zodat iedereen een verschil kan maken.

Onze oplossingen

Trace

Wie zijn de mensen achter jouw producten? Hoe gaat het met hen? Bedrijven beantwoorden die vragen met Trace, een platform waarmee ze hun producten tot aan de boer traceren.

Ontdek Trace

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Oplossingen afbeelding boer

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

oplossingen afbeelding boer en consument

ALIGN

ALIGN helpt bedrijven als zij zichzelf de ambitie hebben gesteld om de mensen achter hun producten leefbare lonen en inkomens te betalen. Dankzij ALIGN wordt dit complex onderwerp begrijpelijk en biedt het handvatten voor de stappen die gezet moeten worden.

Ontdek ALIGN

Living Wage Lab

In het Living Wage Lab zoeken stakeholders uit de agrifood-sector samen naar oplossingen voor het betalen van een leefbaar loon in hun toeleveringsketens. Dat is iets dat een bedrijf niet alleen kan bereiken. Het Living Wage Lab brengt daarom iedereen samen: de overheid, vakbonden, de productietak, retailers, NGO’s, certificeerders en onderzoekers. Samen werken we aan oplossingen.

Ontdek Living Wage Lab

oplossingen afbeeldingen mensen in zaal

Samenwerkingen

  • Blockchain

Trabocca: onderweg naar armoede-vrije koffie middels blockchain

Op hun weg naar eerlijke, armoede-vrije koffie ontdekte Trabocca het belang van transparantie en traceerbaarheid. Ze schakelden Trace in om dit te bereiken en antwoord te geven op de vraag of de boeren achter hun koffie een leefbaar inkomen verdienen.

Menno Simons

Directeur bij Trabocca

“Met Trace worden we gedwongen om meer graafwerk te doen. Dan loop je tegen realiteiten aan waar je iets aan moet doen, wat betekent dat we naar oplossingen moeten zoeken. Ik zie dit werk als onderdeel van een groter geheel. Het is de fundering waarop we een duurzamere toekomst kunnen bouwen – we belichten het totaalplaatje en maken het meetbaar.”

Bekijk deze case
oplossingen afbeelding
  • Blockchain

Verstegen: nootmuskaat op de blockchain

Verstegen Spices & Sauces en Fairfood gebruiken de blockchaintechnologie om de productieketen van nootmuskaat transparant te maken.

oplossingen afbeelding

Michel Driessen

CEO bij Verstegen

“Wat een mooie en oprechte uitkomst van dit project. Prachtig wat we aan het doen zijn. Ik hoop dat er een mooie follow-up komt.”

Bekijk deze case

Meer weten?

Plan een afspraak
oplossingen afbeelding vrouw aan het werk

It seems you also care about the people behind our food.

Stay up-to-date on socio-economic progress in our food system with Fairfood's bi-monthly newsletter!

Stay up-to-date on socio-economic progress in the global food system through our bi-monthly newsletter.