Trabocca: onderweg naar armoede-vrije koffie

Op hun weg naar eerlijke, armoede-vrije koffie ontdekte Trabocca het belang van transparantie en traceerbaarheid. Ze schakelden Trace in om dit te bereiken en antwoord te geven op de vraag of de boeren achter hun koffie een leefbaar inkomen verdienen.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Het echte verhaal

Trabocca wil het echte verhaal achter hun koffie delen. Open en eerlijk: de dingen die ze in de samenwerking met Fairfood boven tafel halen, zijn geen geheim voor de koffiedrinker.

Waar we nu staan…

De pilot

Door in een Trace-pilot alle transacties achter hun Ethiopische koffie te traceren, kon Trabocca concluderen: de boeren verdienen 63 procent meer dan boeren elders doen. De volgende stap: berekenen of dat genoeg is om tot een leefbaar inkomen te komen.

De reis van de koffie

Een leefbaar inkomen

Een vervolgproject geeft antwoord op die vraag. Samen met het Koninklijk Instituut voor de Tropen en de Global Living Wage Coalition berekenen we de hoogte van een leefbaar inkomen voor de koffieboeren en het verschil met het huidige inkomen. Trabocca onderzoekt hoe ze een eventueel verschil goedmaken.

Lees meer
trabocca-menno-simons
Menno Simons Directeur Trabocca

Met Trace worden we gedwongen om meer graafwerk te doen. Dan loop je tegen realiteiten aan waar je iets aan moet doen, wat betekent dat we naar oplossingen moeten zoeken. Ik zie dit werk als onderdeel van een groter geheel. Het is de fundering waarop we een duurzamere toekomst kunnen bouwen – we belichten het totaalplaatje en maken het meetbaar.

Lees meer…

Zelf je producten traceren?

info@fairfood.org

It seems you also care about the people behind our food.

Stay up-to-date on socio-economic progress in our food system with Fairfood's bi-monthly newsletter!

Stay up-to-date on socio-economic progress in the global food system through our bi-monthly newsletter.