Rapport: Future foods, smart supply chains

De blockchaintechnologie wordt veelal gezien als technologie waarmee organisaties onderling veilig en transparant informatie kunnen delen. De technologie biedt nieuwe manieren om productieketens glad te strijken en slimmer te maken, bijvoorbeeld door overeenkomsten te automatiseren en tussenpersonen te schrappen. In deze info sheet ‘future foods, smart supply chains’ onderzoeken we hoe blockchain kan helpen bij de meest voorkomende uitdagingen binnen productieketens in agrifood, denk aan logistieke problemen en het probleem van onvoldoende inkomen aan het begin van de keten.

Dit is een initiatief van de Blockchain for Agri-food (B4AG) Community, een samenwerking tussen Fairfood en CTA (Technical Centre for Agricultural and Rural Co-operation). In de community delen mensen die op welke manier dan ook betrokken zijn bij agrifood hun bevindingen over blockchain voor het grotere goed. Zowel de community als de bijbehorende content zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Join the community voor wekelijks blockchain voor agri-food nieuws!

Future-Foods-CTA-Fairfood-voorblad-scaled

Dit initiatief is mogelijk gemaakt met de financiële support van CTA. Meningen die hierboven worden gedeeld staan los van de officiële mening van de organisatie CTA.

It seems you also care about the people behind our food.

Stay up-to-date on socio-economic progress in our food system with Fairfood's bi-monthly newsletter!

Stay up-to-date on socio-economic progress in the global food system through our bi-monthly newsletter.