Postcode Loterij, bedankt!

Denk je ‘ngo’, denk je waarschijnlijk niet ‘glamour’. Een keer per jaar weet de Postcode Loterij deze twee toch samen te brengen tijdens een avond die de toepasselijke naam Goed Geld Gala kreeg. In een bomvol Carré deelt de loterij miljoenen euro’s uit (dit jaar 370,6 miljoen euro om precies te zijn) aan organisaties die volgens hen de potentie hebben om van de wereld een betere plek te maken. Fairfood was er dit jaar ook weer bij, en keerde huiswaarts met een cheque van 500 duizend euro. Daarbij ook de geweldige bekendmaking dat de Postcode Loterij ons werk nog drie jaar langer gaat steunen.

Dit jaar namen afgevaardigden Sander (managing director), Hedwig (Raad van Toezicht), Channa (communicatiemanager) en Dylan (voormalig communicatiestagiaire) de cheque in ontvangst – in hun mooiste pak, op een avond gevuld met sprekers als Gordon Brown en minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Welverdiende speciale aandacht was er voor het milieu (onder meer in de vorm van extra giften aan Greenpeace en WNF) en kinderonderwijs. Indrukwekkend ook waren de gesprekken die Humberto Tan voerde met mensenrechtenverdediger Nice Nailantei Leng’ete en balletdanser Michaela DePrince, die hun persoonlijke verhaal deelden en die gebruiken in hun strijd voor een betere wereld.

Samen werken we toe naar eerlijk eten
De gift van de Postcode Loterij en haar deelnemers levert de komende drie jaar een enorme bijdrage aan het waarmaken van onze missie: alleen nog eerlijk eten op ons bord. Trouwe volgers weten inmiddels hoe we dat gaan doen: met nieuwe technologieën verstevigen we de positie van de mensen aan het begin van onze voedselketens. Door hen in die keten een gezicht en stem te geven, willen we hen de handvatten bieden die nodig zijn om hun leefomstandigheden te verbeteren. Dat moet leiden tot leefbare lonen en inkomens, en uiteindelijk tot eten dat 100 procent uitbuitingsvrij is.

Sander wil hierover nog wel iets kwijt: “Zonder de Postcode Loterij hadden we het de afgelopen jaren simpelweg niet kunnen doen. De gift is dan ook elk jaar opnieuw reden voor een feestje. Hier gaan we heel mooie dingen mee doen.” Bedankt, iedereen die meedoet aan de Postcode Loterij!

Meer lezen over
Blockchain ?

It seems you also care about the people behind our food.

Stay up-to-date on socio-economic progress in our food system with Fairfood's bi-monthly newsletter!

Stay up-to-date on socio-economic progress in the global food system through our bi-monthly newsletter.