Trace Talks #5: hoe verdelen we de waarde van eten over de keten?

In de volgende aflevering van onze Trace Talks-serie bespreken we de positie van de boer in internationale voedselketens. In vervolg op onze laatste Trace Talks over leefbaar-inkomen-koffie, duiken we dit keer dieper in de vaak kwetsbare positie van boeren: een leven in armoede terwijl mensen aan de andere kant van de keten de vruchten plukken van je arbeid.

Het eten waar we elke dag van genieten, is het eindproduct van een van de meest complexe operaties van de mensheid: het wereldwijde voedselsysteem – een immens web van activiteiten en actoren. We weten inmiddels allemaal dat degenen die helemaal aan het begin van de productieketens staan ​​zwaar onderbetaald worden, terwijl aan de andere kant van de keten grote voedingsbedrijven en retailers de winst in hun zak stoppen. Kunnen we de ketens opnieuw inrichten zodat ze voor iedereen winst opleveren?

In deze aflevering van Trace Talks onderzoeken we de positie van de boer en ontdekken we hoe we de waarde gelijkmatiger kunnen verdelen. De centrale vraag: hoe kunnen transparantie en traceerbaarheid helpen om de ketens te hervormen?

Meld je alvast aan!

Wat ga je leren?

  • Waarom is eerlijke waardeverdeling in de voedselvoorzieningsketen belangrijk? Hoe passen kleine boeren in het grote plaatje van de wereldwijde voedselproductie?
  • Wat is de huidige stand van de waardeverdeling in voedselvoorzieningsketens? We bespreken de oorzaken, invloeden en gevolgen van een ongelijke waardeverdeling.
  • Hoe kan transparantie een oplossing zijn om eerlijkere toeleveringsketens te creëren? Leren van best practices door te kijken naar een case study.

Voor wie is de webinar?

Werk je in de agro-voedingsindustrie, strijd je voor een eerlijke inkomensverdeling of probeer je een duurzame business op te zetten? Of ben je nieuwsgierig naar een duurzame case in de praktijk, blockchaintechnologie, of leefbaar loon en inkomen? Dan is dit evenement voor jou!

Wie zijn de sprekers?

Channa Brunt

Head of Marketing and Communications, Fairfood

Isa Miralles

Living Wage and Income Lead, Fairfood

Laura Kent

Responsible Sourcing Manager at Tesco

Amie N´Dong

CEO and Co-founder of Social Vanilla

Linda Klunder

Co-founder of Kumasi Drinks

It seems you also care about the people behind our food.

Stay up-to-date on socio-economic progress in our food system with Fairfood's bi-monthly newsletter!

Stay up-to-date on socio-economic progress in the global food system through our bi-monthly newsletter.