In de eerste aflevering van onze Trace Talks serie hadden we het over transparantie. Deze keer nemen we je graag wat verder mee in de reis op weg naar eerlijke koffie.

Trace Talks #4: Op weg naar eerlijke koffie

Vraag je je wel eens af of – voor het kopje koffie dat jij drinkt – een koffieboer wel een eerlijke prijs krijgt voor zijn/haar koffiebonen? Het korte antwoord is nee. Voor de meeste koffie die we kopen in de supermarkt geldt dat de boeren geen redelijke betaling ontvangen.

Gelukkig is deze situatie langzaamaan aan het verbeteren. Meer en meer organisaties willen hun koffie verkopen met een goed geweten. Dat betekent dat hun boeren een leefbaar loon en inkomen krijgen, ze precies weten waar hun koffiebonen vandaan komen, en een transparante toeleveringsketen hebben.

Trabocca en Simon Lévelt zijn early adopters als het gaat om het toepassen van blockchain technologie in hun koffieketens. Koffieboeren krijgen daarmee een leefbaar loon en inkomen. In dit webinar zullen Menno Simons van Trabocca en Bert Jongsma van Simon Lévelt hun verhaal delen over het traceren van hun koffie. Onze directeur Sander de Jong zal het belang van de blockchain tool Trace toelichten en Channa Brunt zal deze interessante webinar modereren. Bereid je voor en meld je hier aan!

Wat ga je leren?

  • Waarom zijn transparantie en traceerbaarheid in voedselketens belangrijk? We zullen de potentie van blockchain technologie in de voedselindustrie bediscussiëren
  • Hoe bewerkstellig je leefbaar inkomen & leefbaar loon in je toeleveringsketen? Trabocca zal haar ervaringen met Trace met ons delen
  • Welke waarde kan en eerlijke keten jouw organisatie bieden? Je zal ontdekken waarom Simon Lévelt heeft besloten om zich aan te sluiten bij de missie van Trabocca

Voor wie is dit webinar?

Werk je in de voedselindustrie, hou je van koffie of probeer je een duurzame business op te zetten? Dan is dit webinar voor jou! Of ben je nieuwsgierig naar een duurzame case in de praktijk, blockchain technologie, of leefbaar loon en inkomen? Dan zouden we het heel erg leuk vinden als jij er ook bij bent! 

Wie zijn de sprekers?

Bert Jongsma

Managing Director, Simon Lévelt

Menno Simons

General Manager, Trabocca

Sander de Jong

Managing Director, Fairfood

Channa Brunt

Head of Marketing and Communications, Fairfood

It seems you also care about the people behind our food.

Stay up-to-date on socio-economic progress in our food system with Fairfood's bi-monthly newsletter!

Stay up-to-date on socio-economic progress in the global food system through our bi-monthly newsletter.