Rapport: Small farmer, big data

De productieketens van ons eten worden steeds vaker gestroomlijnd met behulp van slimme technologieën. Nieuwe digitale tools maken de markt in rap tempo afhankelijk van technologie, en bieden boeren nieuwe kansen, in de vorm van bijvoorbeeld adviesdiensten, agri-intelligence en transparantietools. Vaak dienen boeren hun data te delen als ze van de tools gebruik willen maken – denk aan locatie, persoonlijke gegevens en transactie-informatie.

De vraag is hoe we ervoor kunnen zorgen dat deze data veilig is en dat de privacy van boeren wordt gerespecteerd. Met name boeren in laag- en midden-inkomenslanden lijken kwetsbaar als het op dataveiligheid aankomt. Een nieuwe info sheet van CTA en Fairfood onderzoekt de potentie die blockchain heeft als het aankomt op de veiligheid van het delen van data. We geven antwoord op de vraag: hoe kan blockchain boeren helpen om de controle over hun eigen data te behouden? Nog een stapje verder: om de vruchten van hun eigen data te plukken?

Dit is een initiatief van de Blockchain for Agri-food (B4AG) Community, een samenwerking tussen Fairfood en CTA (Technical Centre for Agricultural and Rural Co-operation). In de community delen mensen die op welke manier dan ook betrokken zijn bij agrifood hun bevindingen over blockchain voor het grotere goed. Zowel de community als de bijbehorende content zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Join the B4AG community for weekly blockchain for agri-food news.

Dit initiatief is mogelijk gemaakt met de financiële support van CTA. Meningen die hierboven worden gedeeld staan los van de officiële mening van de organisatie CTA.

It seems you also care about the people behind our food.

Stay up-to-date on socio-economic progress in our food system with Fairfood's bi-monthly newsletter!

Stay up-to-date on socio-economic progress in the global food system through our bi-monthly newsletter.