De afgelopen decennia is de menselijke connectie binnen ons voedselsysteem zo goed als verdwenen. Consumenten hebben vaak geen idee wie hun eten gemaakt heeft of waar het vandaan komt – laat staan dat ze weten wat de sociale en ecologische implicaties van het productieproces zijn. Boeren hebben ondertussen geen idee waar hun producten terechtkomen of wat een consument bereid is te betalen voor een bepaalde kwaliteit. Het enige waar de boer op kan concurreren, is de prijs.

De radicale transparantie die mogelijk wordt gemaakt door de blockchaintechnologie biedt mogelijkheden om de verloren verbinding in ons voedselsysteem te herstellen. In deze info sheet verkennen we de manieren waarop digitalisering en blockchain de kloof tussen boeren en consument kunnen dichten.

Dit is een initiatief van de Blockchain for Agri-food (B4AG) Community, een samenwerking tussen Fairfood en CTA (Technical Centre for Agricultural and Rural Co-operation). In de community delen mensen die op welke manier dan ook betrokken zijn bij agrifood hun bevindingen over blockchain voor het grotere goed. Zowel de community als de bijbehorende content zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Join the community voor wekelijks blockchain voor agri-food nieuws!

Join the B4AG community for weekly blockchain for agri-food news.

Dit initiatief is mogelijk gemaakt met de financiële support van CTA. Meningen die hierboven worden gedeeld staan los van de officiële mening van de organisatie CTA.

It seems you also care about the people behind our food.

Stay up-to-date on socio-economic progress in our food system with Fairfood's bi-monthly newsletter!

Stay up-to-date on socio-economic progress in the global food system through our bi-monthly newsletter.