We verkennen de potentie van technologie op ‘The Only Way Is Up!’

2 dagen, 16 workshops en meerdere toezeggingen voor een leefbaar loon of inkomen – The Only Way Is Up! mag geslaagd heten.

Op 5 en 6 november was Rotterdam het decor voor de allereerste internationale conferentie over leefbaar loon en inkomen ooit – The Only Way Is Up! Samen met zes andere organisaties die zich inzetten voor sociale duurzaamheid in de agrifoodsector, creëerde Fairfood een plek waar kennis, ervaringen, tegenslagen en jubelmomenten gedeeld konden worden. En die conferentie had niet beter afgetrapt kunnen worden dan met deze speech van Antonie Fountain (directeur VOICE Network):

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

“We hebben een grotere boot nodig.” Antonie Fountain bespreekt de problematiek in onze voedselketens. 

Fairfood onderzocht tijdens de conferentie de potentie van technologie oplossingen in twee workshops: Small farmer, big data en Where sustainability meets tech. Sprekers en publiek discussieerden over een verhoogde efficiëntie, een herverdeling van de winst en het horizontaal over de toeleveringsketen delen van kennis. Panelleden kwamen onder meer van Trabocca, Topl, GSMA, AgriLedger en AgriWallet.

De tweedaagse conferentie zette aan het denken. Interactieve workshops, opbouwende discussies en inspirerende presentaties stemde optimistisch en spoorden aan tot samenwerking. De particuliere sector, overheid en het maatschappelijke middenveld kwamen samen en spraken over nieuwe partnerschappen en constructieve initiatieven die hard nodig zijn om onze voedselketens eerlijker te maken – om leefbare lonen en inkomens te realiseren.

De kern van de conferentie? Armoedebestrijding is iets wat we samen moeten doen. Die gedachte blijven we voortzetten in ons Living Wage Lab, waar we actief stakeholders met elkaar verbinden. Kan je trouwens gewoon aan deelnemen. Lees meer op deze pagina.

It seems you also care about the people behind our food.

Stay up-to-date on socio-economic progress in our food system with Fairfood's bi-monthly newsletter!

Stay up-to-date on socio-economic progress in the global food system through our bi-monthly newsletter.