Het heel veel goed geld gala

De immer inspirerende, bewonderenswaardige Leonardo DiCaprio horen spreken én een prachtbedrag ontvangen om onze doelen mee te verwezenlijken. Beter wordt de donderdagavond niet, toch?

Misschien wist je het nog niet, maar 50 procent van al het geld dat deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij geven, gaat direct naar goede doelen. Prima reden om mee te spelen aan de loterij, toch? Als relatief kleine organisatie zijn we daar bij Fairfood bijzonder erg mee geholpen. Gisteravond kreeg onze managing director Sander de Jong weer een prachtgift overhandigd: 500.000 euro. Dat geld steken wij in projecten, campagnes en partnerschappen die uiteindelijk alle mensen achter ons eten uit de armoede moeten tillen.

We zijn de enigen niet die gisteravond in de symbolische prijzen vielen. Een greep uit veel blije gezichten: Rutgers ontving 11,9 miljoen euro, waarmee de organisatie veilige abortusmiddelen wereldwijd beschikbaar wil maken, en vrouwen in Ethiopië en Kenia voor gaat lichten over voorbehoedsmiddelen en veilige abortus. IVN ontving 1,8 miljoen euro waarmee 100 minibossen zullen worden aangelegd in Nederland. Fossielvrij NL kreeg 1 miljoen euro als duw in de rug voor hun werk voor de transitie naar duurzame energie. Artsen zonder Grenzen, het Nederlandse Rode Kruis en Stichting Vluchteling ontvingen elk 4,3 miljoen euro, om het toenemende aantal humanitaire crises een halt toe te roepen en terug te dringen.

Leonardo DiCaprio, voor alle vrouwen binnen het Fairfood-team toch de kers op de taart van de avond, sprak een overladen Carré toe namens zijn eigen Leonardo DiCaprio Foundation (LDF). Ook leuk: hij keerde met een cheque van 900.000 euro voor zijn LDF weer huiswaarts – daar zijn hopelijk flink wat ijsberen mee geholpen.

Wij toosten er nog een keer op (‘t-is toch weekend) en kijken uit naar het volgende Goed Geld Gala.

Je helpt ons heel erg door ons werk te steunen. Check hier wat je kunt doen.

Meer lezen over
Blockchain ?

It seems you also care about the people behind our food.

Stay up-to-date on socio-economic progress in our food system with Fairfood's bi-monthly newsletter!

Stay up-to-date on socio-economic progress in the global food system through our bi-monthly newsletter.